OUDS

Drugi o nama

Iako nije član Evropske Unije, Srbija je medju prvim zemljama Evrope ostvarila moderan Zakon o detektivskoj delatnosti, Pravilnike o radu detektivske agencije, kao i Udruženje detektiva koje afirmiše profesionalnost i stručnost svojih licenciranih članova. Ova tematika je često u žiži interesovanja široke i stručne javnosti, pa ćemo pokušati da povremeno ukažemo na važnije informacije iz štampe, televizije, internet portala, u kojima se govori o aktivnostima OUDS.

Na sastanku izvršnog odbora IKD-a početkom Juna u Helsinkiju, Opšte Udruženje Detektiva Srbije je primljeno u porodicu evropskih detektiva. OUDS je postao ravnopravan član IKD-a (International Federation of Associations of private Detectives), koja okuplja nacionalne asocijacije država Evropske unije iz domena privatne bezbednosti… DETALJNIJE

Pored toga, primetan je značajan broj „detektivskih agencija“ koje rade bez licence, odnosno popularno rečeno „na crno“. Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje vrši nadzor nad primenom zakona, u zadnje vreme prima veliki broj pritužbi građana koji se žale na „detektivske usluge“ nelicenciranih detektivskih agencija odnosno na nestručno postupanje… DETALJNIJE

Na zvaničnom sajtu IKD, evropske asocijacije nacionalnih udruženja detektiva, postavljena je stranica sa kontakt podacima u vezi našeg OUDS kao punopravnog člana ove međunarodne organizacije… DETALJNIJE

… nude i usluge koje nisu u skladu sa zakonom i odnose se na prisluškivanje, naplate dugova, listinge mobilnih telefona i sl. Često se dešava se da takve agencije građanima uzimaju velike svote novca, a da nikada ne obave poslove za koji su angažovane ili pak svojim “angažovanjem” klijentu nanesu štetu tako da se građani s pravom osete prevareni… DETALJNIJE